Verschillende soorten kimono’s

Sinds een aantal jaar geleden is de kimono weer helemaal in de mode, en wordt het niet alleen maar gezien als design lingerie, maar nu ook als een echt fashion-item. Er zijn sinds de komst van de kimono allerlei verschillende soorten kimono’s ontworpen, voor allerlei verschillende gebeurtenissen.

Furisode

De furisode wordt vooral gekenmerkt door haar lange mouwen en veel kleurrijke en heldere patronen. Deze kimono wordt met name gedragen door vrouwen die nog niet zijn getrouwd.

Kurotomesode

De kurotomesode heeft voornamelijk een zwarte achtergrond, met onderaan veel kleurrijke motieven. In tegenstelling tot de furisode is de kurotomesode voor de vrouwel die wél zijn getrouwd.

Irotomesode

De irotomesode is zoals een kurotomesode, als je de zwarte achtergrond wegdenkt. Dit is de op één na meest formele kimono voor de getrouwde vrouwen.

Houmongi

Deze kimono wordt gedragen door beide getrouwde en ongetrouwde vrouwen gedragen. De houmongi is een wat formelere kimono, al kan deze ook worden beschouwd als wat meer dagelijkse kledij. De kimono wordt gekenmerkt door de kleurrijke patronen die op de achterzijde en op de mouwen worden geplaatst.

Tsukesage

Ook de tsukesage wordt gedragen door beide getrouwde en ongetrouwde vrouwen. Echter staat de tsukesage iets minder chic dan een Houmongi.

Iromuji

De Iromuji heeft maar een eenkleurige stof, zonder een enkel motief, als je het patroon van de stof niet meetelt.

Komon

De komon is een ‘doorsnee’ kimono, die wordt gekenmerkt door een tekening die wordt verspreid over de hele stof.

Yukata

De yukata is gemaakt van katoen en wordt vooral gedragen in de zomer. Denk aan na het nemen van een bad, of tijdens festivals in de zomer.

Mofuku

Een mofuku is speciaal ontworden om te dragen tijdens de begrafenisplechtigingen.

Tanzen of Dotera

Deze kimono is dik gewatteerd en wordt buiten gedragen, bijvoorbeeld voor tijdens een wandelingetje in het park.…

Hoe hardcore wil je zijn?

Niet iedereen heeft dezelfde kledingstijl of dezelfde smaak en dat is maar goed ook, anders zou het maar een saaie bedoening zijn als iedereen er hetzelfde uitzag. Ook voor de hardcore fans is een complete kledinglijn te vinden waarmee je er top uitziet. We hebben eens rondgekeken op internet en raden je als echte fan aan om eens te kijken voor een 100% hardcore outfit. Op de site van 100% Hardcore vind je werkelijk alles wat de hardcore fan op modegebied maar wil hebben, zowel voor mannen als vrouwen. Je vindt er bijvoorbeeld trainingsbroeken, trainingsjasjes, shirtjes, truien, maar ook supercoole jassen. Deze zijn voorzien van mooi geborduurde hardcore logo’s, maar hebben ook extra zakjes. De jassen zijn te verkrijgen als winterjas en zomerjas en zijn van een goede kwaliteit. En om je outfit compleet te maken biedt deze webwinkel je ook de nodige accessoires. Denk hierbij aan riemen, petten, heuptasjes, sleutelhangers, aanstekers en vlaggen. Uiteraard allemaal voorzien van het juiste logo. Zodat jij tot in de puntjes verzorgd naar je party kunt.

Bestel vanuit je luie stoel

Je kunt kiezen voor verschillende jassen, shirtjes en broeken die prima met elkaar matchen en deze kun je ook goed bekijken dankzij de foto’s op de website. Je kunt goed zien wat ze verkopen en er staat ook bij aangeven van wat voor materiaal de kledingstukken gemaakt zijn en of het voor dames of heren is. Als je iets wilt bestellen, klik je het aan, vul de juiste maat in en het kledingstuk gaat naar je winkelmandje. Je kunt dan doorgaan met betalen (mocht je een kortingsbon hebben, gebruik je die natuurlijk ook meteen) of je kiest er nog een aantal kledingstukken bij die leuk combineren. Het is simpel en snel besteld en wordt gewoon lekker bij je thuisbezorgd zonder dat jij er nog de deur voor uit hoeft te gaan.…

Je stijlvol kleden is echt de moeite waard

Je stijlvol kleden geeft je een beter en zelfverzekerder gevoel en kost maar een klein beetje extra moeite. Volgens ons is het dus echt de moeite waard om dit te doen. Wanneer je de deur uitgaat in een outfit die er leuk uitziet en waarin jij je goed voelt, levert dit een heleboel voordelen op. Ten eerste voel je je goed, waardoor je humeur een stuk verbetert. Daarnaast voel je je zelfverzekerd. Je weet dat je er leuk uitziet en dat anderen dat waarschijnlijk ook vinden. Misschien krijg je zelfs een paar complimentjes. Niks is zo erg als onzeker zijn over je kledingkeuze en de hele tijd moeten denken: had ik maar iets anders aangedaan.

Tijd besparen

Wanneer je ’s ochtends opstaat moet je je misschien haasten, ben je moe, heb je het koud of is er iets anders waardoor jij geen zin hebt om je best te doen voor je outfit. Toch moet je ons geloven als we zeggen dat je stijlvol kleden echt niet heel veel meer tijd kost. En daarnaast heb je er de hele dag profijt van. Ten eerste is onze gouden tip om de avond van te voren alvast te bedenken wat je de volgende dag aan gaat doen. Dit bespaart je de volgende ochtend echt heel veel tijd! Op deze manier kun je ook rustig nadenken over stijlvolle combinaties, waardoor je minder snel iets makkelijks uit de kast trekt ’s ochtends. Daarnaast is het belangrijk om te investeren in een aantal bijzondere items, bijvoorbeeld een aparte trui of een opvallend jasje. Dit zorgt ervoor dat je een stijlvolle outfit kunt samenstellen zonder meteen heel moeilijke combinaties te hoeven maken.

Exclusieve kleding vergelijken

Ten slotte vinden wij dat je moet oppassen met ‘goedkoop’. Natuurlijk betekent prijzig niet altijd beter, maar meestal zit hier toch wel een kern van waarheid in. Dit betekent niet dat je alleen maar dure kleding moet aanschaffen, maar je kunt er bijvoorbeeld wel op letten dat je een aantal items van exclusieve merken hebt. Deze zijn vaak stijlvol én van goede kwaliteit. Het is dus echt de moeite waard om hierin te investeren. Daarnaast zijn er heel handige websites die exclusieve kleding vergelijken, zodat je in één oogopslag ziet waar je jouw favoriete merk tegen de beste prijs kunt bestellen. Op deze manier betaal je ook nooit teveel!…

Wat is stijlvolle, goedkope carnavalskleding dames?

Carnaval, op jullie blog? Zal je vast denken. Dat begrijpen we best. Carnaval is nou niet het toppunt van stijlvol feesten. Echter denken wij dat je ook tijdens carnaval stijlvol op pad kunt gaan. Daar willen wij graag onze expertise voor gebruiken. Want carnavalskleding hoort ook tussen de noemer dames mode. Als extra uitdaging zullen we je ook nog adviseren over goedkope carnavalskleding dames. Ben je al benieuwd geworden? Lees dan zeker de rest van dit artikel!

De noemer carnavalskleding

Wat valt er nu onder carnavalskleding, en wat maakt dat apart van andere kleding? Carnavalskleding is ook wel feestkleding of verkleedkleding. Dit wordt speciaal voor partijen met een thema of verkleedfeesten gemaakt. Vaak is deze kleding dus in een bepaald thema, piraat of prinses of een van de duizenden andere kledingstukken. Het hele idee hiervan is dat je helemaal uitgedost op pad kan gaan. Nu kan het per persoon verschillen hoe ze dit doen. Sommige mensen kiezen er voor om in simpele goedkope carnavalskleding dames verkleed te gaan. Anderen gaan all out en kopen een heel kostuum met accessoires, hoeden en schmink. Al met al kun je dus zeggen dat carnavalskleding alles behalve normale kleding is!

Goedkope carnavalskleding

Nu komen we op het punt, hoe maak je niet normale kleding wel stijlvol? Daar hebben wij gelukkig wel wat tips voor. Vaak zie je dat mensen met Carnaval verkleed gaan in of een hele uitgedoste outfit met veel kleuren of juist in een gewaagd kort jurkje. Als je dit een beetje vergaand vind, kun je het beste kijken naar de kleding die je normaal ook draagt. Daar kun je dan je outfit op aanpassen. Zo kun je komen op flirty kleding die niet té onthullend is. Daarnaast is het toevoegen van accessoires in een bepaald thema aan je normale kleding ook een goed idee. Op deze manier ben je met een glinsterketting, een kroontje op en make-up met een roze tintje al snel een prinses.…